Advertentie

Belgacom lanceert eindelijk gameplatform Onlive

Belgacom-topman Didier Bellens en Onlive-ceo Steve Perlman - Foto Photo News ©Photo News

Telecombedrijf Belgacom is eindelijk klaar voor de lancering van het online gameplatform 'Onlive' op zijn netwerk. Belgacom ging al in 2010 exclusief in zee met het Amerikaanse bedrijf, maar een eerder geplande lancering in 2011 ging de mist in. Belgacom-klanten krijgen nu een maand gratis toegang tot de dienst om hen ervoor warm te maken.

OnLive is een Amerikaans bedrijf dat een technologie ontwikkelde waarbij de recentste games via het internet gespeeld kunnen worden vanop elke computer of ander toestel met een internetverbinding. Via een zogenaamde 'microconsole' is de dienst ook beschikbaar op televisie. Omdat de games op servers in datacenters draaien, moeten klanten niet meer zelf investeren in krachtiger hardware. De updates gebeuren in de datacenters zelf.

Belgacom kocht in mei 2010 een belang van 2,6 procent in OnLive, voor een niet nader genoemd bedrag. Het gameplatform moest het startpunt worden van een rist diensten die de telecomoperator wil uitbouwen onder de noemer 'Belgacom entertainment'. De testfase, waarbij onder meer onderzocht werd hoe de dienst zich gedroeg bij piekverbruik, bleek echter langer aan te slepen dan gepland. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de dienst in 2011 live zou gaan.

Niet exclusief

De exclusieve samenwerking tussen Belgacom en Onlive betekent niet dat enkel Belgacom-klanten toegang zullen krijgen tot de dienst. Iedereen kan intekenen via de website van OnLive. Maar abonnees kunnen wel intekenen op een 'exclusief aanbod'. Tijdens de eerste maand krijgen ze onbeperkt gratis toegang via het PlayPack-abonnement, dat 9,99 euro per maand kost.

Bij de aankondiging van de dienst in 2010, was wel sprake van een zekere exclusiviteit voor Belgacom. In ruil voor het beschikbaar maken van zijn datacenters, mag de telecomgroep als enige Onlive aanbieden in een bundel met andere diensten. Toen was sprake van een exclusiviteit van 3 jaar. Maar vandaag wil woordvoerster Frédérique Verbiest dat niet bevestigen. 'De exclusiviteit geldt voor een bepaalde periode, maar ik kan de duur niet bevestigen', klinkt het.

Miniconsole

Op termijn zou er ook een app komen, waarmee Belgacom-klanten ook met hun mobiele toestellen op het Onlive-platform geraken. Onlive heeft ook een miniconsole ontwikkeld, waarmee het ook moet mogelijk worden om op de televisie te gamen. Maar die is nog niet beschikbaar voor de Belgische markt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud