Belgacom misnoegd over VDSL2-tarief

Luc Hindryckx, voorzitter van de Raad van het BIPT - Foto Lieven Van Assche

Telecomoperator Belgacom is niet te spreken over de tarieven die de Belgische regulator voor de postdiensten en telecommunicatie (BIPT) heeft uitgewerkt voor de toegang tot haar VDSL2-breedbandnetwerk. Ook andere toegangstarieven gaan omlaag, waardoor ze volgens Belgacom op een niveau uitkomen 'dat beduidend lager is dan in de buurlanden'.

'Belgacom betreurt dat het BIPT zulke drastische dalingen van het gereguleerd groothandelsaanbod doorvoert zonder een grondige analyse van de breedbandmarkt te hebben gemaakt', luidt het in een persbericht. Het bedrijf klaagt ook dat de kabeloperatoren buiten schot blijven.

Dat Belgacom zijn VDSL2-netwerk voor externe operatoren moest openstellen, was al langer bekend. Met een maandelijks tarief van 13,85 euro gebeurt dat echter aan een lagere prijs dan Belgacom had gehoopt. Bovendien daalt ook het tarief voor de huur van het koperkabelnetwerk, waaronder ook de ADSL-breedbandlijnen vallen.

Het BIPT houdt vol dat met de nieuwe regulering meer concurrentie op de Belgische breedbandmarkt zal komen. 'Lagere prijzen en een potentieel groter aanbod zullen de eindgebruiker ten goede komen', aldus Luc Hindryckx, voorzitter van de Raad van het BIPT.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud