Advertentie

Belgacom steunt voetbalplannen Telenet

Belgacom wil zijn zegje hebben in de uitzending van de voetbalwedstrijden ©BELGA

Het voorstel van Telenet en de Pro League om een joint venture op te richten rond de rechten van het eersteklassevoetbal, kan nu toch op steun rekenen van Telenet-concurrent Belgacom.

In een persbericht zegt dat bedrijf donderdag voorstander te zijn 'van een niet-exclusief model en een joint venture met meerdere partijen'.

'Het is de wens van Belgacom dat elke supporter toegang kan krijgen tot alle wedstrijden en magazines, ongeacht zijn operator', stelt Belgacom.

Telenet en de Pro League (de belangenvereniging van de Belgische eersteklassers) willen via hun joint venture een eigen voetbalzender oprichten. Die zender zou dan verkocht worden aan elke operator die dat wenst uit te zenden. 

Belgacom steunt dat idee maar is het niet zomaar eens met de plannen van Telenet en de Pro League. Het telecombedrijf wil zelf ook deelnemen aan de joint-venture. Met andere woorden: het wil ook in het aandeelhoudersschap van de op te richten voetbalzender zitten.

Ook het van oorsprong Italiaanse bedrijf MP&Silva is geïnteresseerd in de rechten. Het zou de televisierechten willen kopen om ze daarna aan een zo hoog mogelijke prijs door te verkopen aan geïnteresseerde zenders en distributeurs. Mogelijk valt er maandag een beslissing, zo zei Michel Dupont, voorzitter van de Pro League, eerder op de dag.

Het huidige contract over de tv-rechten van de Jupiler Pro League loopt af in juni.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud