Belgacom vindt koper Phone House-winkels

©Photo News

Er is een koper gevonden voor de tientallen Phone House-winkels die Belgacom op bevel van de Raad voor de Mededinging van de hand moest doen.

Belgacom was al maanden op zoek naar een koper voor enkele tientallen van zijn telefoonwinkels. Gisterennamiddag hield The Phone House een bijzondere ondernemingsraad. Daarin werd aan het personeel meegedeeld dat er een overnemer gevonden is. Voor de werkzekerheid hoeft niet gevreesd te worden. Er werken ongeveer 300 mensen voor de groep.

Volgens een vakbondsbron werd de naam van de overnemer niet aan de bonden van The Phone House bekendgemaakt. De koper zou ‘binnen een paar weken’ met het nieuws willen uitpakken over een persconferentie. Ook verkoper Belgacom kon niet meer informatie geven. Volgens onze informatie deed een ex-topmanager van de groep een bod op de winkels.

Ter herinnering: ruim een jaar geleden kocht Belgacom The Phone House België voor 22 miljoen euro. De keten van 114 winkels verkoopt gsm’s, laptops en telecomaccessoires. Alle Belgische winkels samen waren over het boekjaar 2011 goed voor een omzet van 92 miljoen euro. Het verlies diepte uit tot net geen 9 miljoen euro. Ook de jaren voordien was de keten zwaar verlieslatend.

Het dossier moest passeren bij de Raad voor de Mededinging en die keurde de overname pas goed als Belgacom zowat de helft van zijn winkels zou verkopen. Dat was meer dan Belgacom had voorgesteld. De auditeur van de Raad vreesde dat Belgacom te dominant zou worden en de concurrenten zou bannen uit de Phone House-winkels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud