Bellens verdiende 2 miljoen euro in 2013

©Photo News

Didier Bellens heeft in zijn laatste jaar als CEO van Belgacom 2,08 miljoen euro verdiend. Dat is 16 procent minder dan hij het voorgaande jaar kreeg.

Didier Bellens, die in november vorig jaar door de regering ontslagen werd als CEO van Belgacom, heeft in zijn laatste jaar bij de telecomgroep in totaal 2,08 miljoen euro verdiend, blijkt uit het zopas gepubliceerde jaarverslag van de onderneming. Dat is 16 procent minder dan het voorgaande jaar, toen zijn salarispakket uitkwam op 2,48 miljoen euro.

Bellens kreeg vorig jaar geen variabele verloning op lange termijn, gebaseerd op aandelen. In 2012 had hem dat nog 534.614 euro opgeleverd. Over 2013 kreeg hij wel nog een kortetermijnbonus van 581.115 euro, ruim 13 procent meer dan het voorgaande jaar.

Zijn vaste salaris klom van 963.096 euro in 2012 tot 1,026 miljoen euro vorig jaar (+6,5%). Daar bovenop betaalde Belgacom ook nog een pensioenbijdrage van 97.804 euro voor de (gewezen) CEO en genoot hij voor 11.607 euro andere voordelen. Samen komt dat uit op 1,72 miljoen euro.

Hoewel Bellens een contract had als zelfstandig manager, betaalde Belgacom ook sociale werkgeversbijdragen voor hem, goed voor 365.967 euro. Als dit bedrag ook in rekening wordt gebracht, bedroeg het totaal remuneratiepakket van Bellens vorig jaar dus 2,08 miljoen euro.

Didier Bellens werd door de regering ontslagen om dringende reden. Hij heeft dan ook geen ontslagvergoeding gekregen - normaal één jaar salaris. Het jaarverslag van Belgacom zegt ook dat het niet-concurrentiebeding, dat de vertrekkende topman verbiedt een jaar lang te werken voor een concurrent van Belgacom in België of het buitenland, bij het ontslag van Bellens niet werd geactiveerd. Bij de inroeping van het niet-concurrentiebeding moet een extra jaar salaris als schadevergoeding worden betaald.

Didier Bellens is naar de rechtbank getrokken om zijn ontslag om dringende reden aan te vechten. Hij vraagt een schadevergoeding van 5 miljoen euro.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud