Faillissement Euphony komt dichterbij

Euphony stevent mogelijk af op een faillissement, na een dagvaarding door de voorlopig bewindvoerder. Foto Dries Luyten ©Dries Luyten

De voorlopige bewindvoerder van de telecomverkoper Euphony dagvaardt het bedrijf in faillissementsverklaring. De rechter kan al over twee weken een faillissement uitspreken.

Het ICT-blad Datanews meldt de dagvaarding op gezag van voorlopig bewindvoerder Herman Hellenbosch. Hij besliste het dossier voor de rechtbank te brengen op basis van de rapportering door de bedrijfsrevisor en ‘eigen bevindingen’. Over welke vaststellingen het concreet gaat, is niet bekend.

Hellenbosch geeft het bedrijf weinig kans op overleven, tenzij er alsnog een geldschieter kan worden gevonden die een ‘aanzienlijke kapitaalsinjectie’ levert. ‘Euphony heeft nu nog 14 dagen de tijd om hard te maken dat het een investeerder gevonden heeft, anders gaat allicht het licht uit’, zegt hij aan Datanews.

Euphony zit al maandenlang in troebel water. Heel wat zelfstandige verkopers die de producten van het bedrijf verkopen, klagen al maanden dat ze niet meer zijn betaald. Het bedrijf ontkent de problemen niet en zegt al maanden dat het aan een oplossing werkt, maar die lijkt er maar niet te komen.

De problemen kwamen vorige zomer aan het licht, toen voetbalclub Racing Genk het sponsorcontract met Euphony verbrak omdat het bedrijf niet langer zijn verplichtingen nakwam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud