Frans kabelbedrijf fuseert met mobiele operator

Miljardair Patrick Drahi, oprichter en eigenaar van kabelholding Altice. (foto: AFP) ©BELGAIMAGE

De kogel is door de kerk in Frankrijk. SFR, de telecomdochter van mediagroep Vivendi, komt in handen van kabelholding Altice en zijn dochter Numericable.

Vivendi en Altice starten exclusieve onderhandelingen die drie weken zullen duren. Op het eind van die periode zal de mediagroep beslissen of het bod van Altice sterk genoeg is op de andere opties te klasseren. Zo was er ook een bod van Bouygues Telecom, de nummer drie van de Franse telecommarkt.

Altice biedt 11,75 miljard euro en een belang van 32 procent in de fusiegroep Numericable-SFR.

De Franse regering had liever Bouygues de buit zien binnenhalen. President François Hollande verwacht dat er bij de fusie jobs zullen sneuvelen omdat Altice zich in de schulden steekt om de overname te betalen. SFR stelt in Frankrijk 9.000 mensen tewerk.

Feit is dat de combinatie SFR-Bouygues meer kans had om door de concurrentiewaakhond geblokkeerd te worden - in dat geval zouden immers de nummers twee en drie van de markt de krachten bundelen.

De koersreacties spreken boekdelen. Altice en Numericable schoten na de aankondiging meer dan 10 procent hoger. Orange, Iliad en Bouygues, alle concurrenten van SFR, verliezen flink terrein. Prijzenbreker Iliad had bij een fusie tussen SFR en Bouygues graag de hand gelegd op het netwerk van Bouygues. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud