Frans verzet tegen internationaal geld voor Alcatel

De Franse regering maakt zich zorgen dat belangen van Alcatel-Lucent in buitenlandse handen vallen. (Foto: Belga) ©BELGA

De Franse regering maakt zich ernstige zorgen over het onderpand dat telecomreus Alcatel-Lucent geeft voor een lening van 1,6 miljard euro. Parijs vreest dat belangrijke octrooien in buitenlandse handen vallen.

Om een tekort aan liquiditeit op te vangen, gaat de Franse producent van telecomapparatuur Alcatel-Lucent een lening van 1,6 miljard euro plaatsen via de zakenbanken Goldman Sachs en Credit Suisse. Om de obligatie-uitgifte te ondersteunen biedt Alcatel-Lucent octrooien met een waarde van 5 miljard euro als onderpand aan.

Maar dat onderpand is niet naar de zin van de Franse regering, die zich ernstig zorgen maakt nu het Franse telecomconcern afhankelijk wordt van buitenlandse financiering. Parijs vreest dat de octrooien in buitenlandse handen zullen vallen.

Volgens de Franse zakenkrant Les Echos is de minister van Digitale Economie, Fleur Pellerin, er alles aan gelegen om de belangen van Alcatel veilig te stellen. Zo zoekt Pellerin naarstig naar financieringsbronnen bij de overheid. De minister heeft nog tot eind januari om die oefening rond te krijgen, want dan eindigt de 'roadshow' van de betrokken zakenbanken bij beleggers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud