Advertentie
Advertentie

Free aast op Bouygues Télécom

Martin Bouygues, de CEO van het gelijknamige conglomeraat dat zijn telecompoot wil verkopen aan erfvijand Free. ©AFP

Free, de prijzenbreker op de Franse mobilofoniemarkt, onderhandelt rond de overname van erfvijand Bouygues Télécom.

Dat schrijft de krant Le Parisien dinsdag.

Hoewel de onderhandelingen al een tijdje lopen, blijft er grote onenigheid over de prijs bestaan. Free, dat eigendom is van de prijzenbreker Iliad, zou niet meer dan 5 miljard euro willen neertellen voor het netwerk, de 11,2 miljoen mobilofonie- en 1,9 miljoen internetklanten van Bouygues Télécom. De vraagprijs zou echter 8 miljard euro bedragen.

Om de druk hoog te houden, zou Bouygues Télécom ook gesprekken aangeknoopt hebben met de Spaanse sectorgenoot Telefonica.

Bouygues Télécom is eigendom van het conglomeraat Bouygues, dat ook actief is in de bouw- en vastgoedsector, 43 procent van de commerciële televisiezender TF1 bezit en 47 procent van de engineeringgroep Alstom in handen heeft.

CEO Martin Bouygues greep de vorige weken evenwel naast een hoofdprijs in de consolidatiegolf die over de Franse mobilofoniemarkt spoelt. Bouygues aasde op de overname van sectorgenoot SFR, dat eigendom was van Vivendi. Het mediaconglomeraat besloot dit weekend echter SFR te verkopen aan het internet- en kabelbedrijf Numericable. 

Een eventuele overname van Bouygues Télécom door Free klinkt opmerkelijk, gezien de openlijke haat die Martin Bouygues koesterde voor Free-CEO Xavier Niel en de agressieve prijzenoorlog die Niel de jongste jaren ontketende op de Franse internet- en gsm-markt.

Een verstandshuwelijk tussen het nummer 3 en 4 van de Franse mobilofonie zou Bouygues Télécom en Free evenwel in het spoor brengen van nummer 2 SFR. Orange, het voormalige staatsbedrijf France Télécom, blijft onomstotelijk marktleider.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud