'Free biedt op Bouygues Telecom'

Bouygues Telecom is een gegeerd bruidje. ©REUTERS

De Franse telecomsector blijft in de ban van overnamegeruchten. De mobiele operator Free zou een bod van meer dan vier miljard euro gedaan hebben op Bouygues Telecom. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg.

De mobiele operator Bouygues Telecom is een gegeerde bruid op de Franse telecommarkt. Afgelopen vrijdag toonde Orange, de grootste in de Franse telecomsector, al interesse in Bouygues. Volgens het persagentschap Reuters zou de Franse telecomleider twee zakenbanken, Lazard en Credit Suisse, een mandaat hebben gegeven om een overname van Bouygues te onderzoeken. 

Maar niet alleen Orange is geïnteresseerd in Bouygues. Ook prijsbreker Free, eigendom van de Iliadgroep, zou een bod hebben gedaan op de Bouygues. Dat meldt het persagentschap Bloomberg dinsdagochtend. Iliad zou een informeel bod hebben gedaan van 4 à 5 miljard euro. Maar de gesprekken zouden voorlopig zijn stukgelopen. Bouygues, de groep boven Bouygues Telecom, vraagt 7 à 8 miljard euro. 

De Franse telecomsector is in volle beweging. De kosten voor onder meer de ontwikkeling van het dure 4G-netwerk lopen op en dat vereist consolidatie. In april ging de Franse telecomspeler SFR al over in de handen van Numéricable, een Franse kabelaar. Bouygues Telecom was ook geïnteresseerd, maar viste toen achter het net. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud