Gsm-verkoper YourCall failliet

©Lieven Van Assche

De bedrijven Store Concepts en YourCall Holding, actief als verkoper van telecomproducten, hebben het faillissement aangevraagd. In de 37 verkooppunten werken 135 werknemers.

YourCall baat 34 verkooppunten bij supermarktketen Carrefour uit en heeft daarnaast nog drie eigen winkels. Daar werken samen 135 werknemers. De directie ontmoet vandaag de curatoren en hoopt dat er snel een overnemer kan gevonden worden, zodat het personeel niet te lang in onzekerheid moet leven.

Het bedrijf moest vorig jaar als eens flink aan de noodrem trekken. Toen werden een twintigtal verkooppunten gesloten. De nieuwe telecomwet uit 2012, waarbij consumenten makkelijke abonnementen kunnen opzeggen, zorgde voor rendabiliteitsproblemen. Daardoor vielen de commissies uit de verkoop van abonnementen fors terug. 

De directie verwijst ook naar een belangrijke stakeholder die de samenwerkingsovereenkomst niet wilde verlengen. 'Daardoor haakten externe investeerders af', klinkt het.

YourCall werd enkele jaren geleden opgericht door de voormalige manager van The Phone House België. Het nam toen een aantal verkooppunten over van The Phone House, toen dat bedrijf werd overgenomen door Belgacom. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud