Koers Belgacom euforisch na resultaten

Belgacom-topman Didier Bellens (foto: Photo News)

Belgacom presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht. Dat leidt voor het hele boekjaar tot ambitieuzere doelstellingen. Aandeelhouders krijgen een extra interim-dividend van 0,31 euro per aandeel. Voor de Belgische staat betekent dat een meevaller van 54 miljoen euro. Bij de start van de beurshandel koerst Belgacom ruim 7 procent hoger.

De telecomgroep kende een goed derde kwartaal. Belgacom TV (+39.000 klanten) en vast internet (+12.000) bleven de groeimotoren, terwijl er wel 39.000 gsm-klanten verkasten naar de concurrentie. Alles samen genereerde de Bel20'er een omzet van 1,62 miljard euro, een groei van 1,5 procent. Dat is beter dan verwacht, analisten gingen uit van een daling met een halve procent tot 1,59 miljard euro. 

De rebitda - de bedrijfswinst voor afschrijvingen, de belangrijkste operationele barometer in de telecomsector - klokte af op 456 miljoen euro. Een daling met 3,4 procent, maar ver boven de gemiddelde analistenverwachtinge van 448 miljoen euro.

Groei

Belgacom verrast analisten met de verhoging van zijn jaardoelstellingen. De groep verwacht niet langer dat haar omzet 1 procent zal krimpen. Topman Didier Bellens mikt nu op 1 procent groei. De daling van de ebitda zal beperkt blijven tot 4 à 5 procent - voordien werd uitgegaan van een daling van 5 à 6 procent.

Extraatje

En er is nog goed nieuws. Aandeelhouders krijgen op 14 december een interimdividend van bruto 0,81 euro per aandeel uitgekeerd. Bovenop het normale interimdividend van 0,50 euro trekt Belgacom een extraatje uit van 0,31 euro per aandeel. De regering Di Rupo - de Belgische staat is met 56 procent hoofdaandeelhouder - zal de bonus van ruim 54 miljoen euro in het kader van de begrotingsopmaak met open armen ontvangen.

Het bijkomende interimdividend komt in de plaats van de geplande aandeleninkoop van 100 miljoen euro. Over heel het boekjaar keert de telecomgroep nu een dividend van bruto 2,49 euro uit, tegen 2,18 euro over 2011.

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud