Nieuwjaars-sms is over hoogtepunt heen

©ANP

De traditionele sms met nieuwjaarswensen is over zijn piek. Bij Proximus, de grootste gsm-operator van het land, daalde het aantal sms'jes tijdens de jaarwisseling voor het tweede jaar op rij. Het gebruik van mobiel internet stijgt fors.

De Proximus-klanten verstuurden tussen oudejaarsavond 20u en nieuwjaarsmorgen 8u nog wel 27,2 miljoen sms'jes, zo meldt de gsm-operator. Dat is echter een daling met 9 procent tegenover de overgang van 2012 naar 2013, toen er 30 miljoen sms-berichten verstuurd werden.

Feestvierders blijken steeds meer gebruik te maken van mobiele data, waarbij berichten worden verstuurd via Twitter, Facebook of andere internetsites, met een smartphone of iPad. Tussen 20 uur en 8 uur verbruikten de Proximus-klanten 5 miljoen MB aan data, een stijging met 80 procent tegenover een jaar geleden.

Bij Base doet zich hetzelfde fenomeen voor met een daling van 4,5 procent tot 13,4 miljoen sms-jes, ongeveer de helft van concurrent Proximus. Bij deze operator steeg het internetverkeer zelfs met 132 procent tot 5,1 miljoen megabite. Base hees zich daarmee dus op de hoogte van Proximus

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud