Orange Belgium-CEO: 'Telecomklant is de verliezer'

Orange Belgium-CEO Michael Trabbia reageert ontgoocheld op de nieuwe groothandelstarieven. ©BELGA

Michael Trabbia, CEO van Orange Belgium, reageert ontgoocheld op de 'netwerkhuur' die de uitdager op de telecommarkt moet betalen. Prijsverhogingen vanaf volgend jaar zijn niet uit te sluiten.

Woensdagavond volgde het orgelpunt van een al twee jaar lopende discussie over de groothandelstarieven. Dat is de bijdrage die operatoren zonder netwerk, zoals Orange Belgium, moeten betalen aan operatoren met, zoals Telenet. De nieuwe tarieven dalen tegenover het vorige model, maar Michael Trabbia, CEO van Orange Belgium, reageert in een gesprek met De Tijd toch ontgoocheld. 

We zullen onze plannen voor een mogelijke lancering van een pakket met alleen breedbandinternet moeten herdenken.
Michael Trabbia
CEO Orange Belgium

'Deze beslissing maakt duidelijk dat Proximus en Telenet de winnaars zijn en de telecomklant de verliezer.' Voor Orange Belgium zijn lagere groothandelstarieven essentieel om zijn tripleplaybundel - internet, digitale tv en mobiele telefonie - Love concurrentieel in de markt te zetten en marktaandeel af te snoepen van de grote twee. 

Tegelijk moet de bundel op termijn rendabel zijn. Het analistenteam van Deutsche Bank wees donderdag voorbeurs op de eerdere hints van Orange Belgium dat het zijn prijzen vanaf volgend jaar zal verhogen. 'Dat is positief voor de markt en bevestigt ons koopadvies voor Telenet.' 

Trabbia herhaalt in het gesprek dat prijsverhogingen vanaf volgend jaar niet uit te sluiten zijn. 'Hoewel ik deze beslissing respecteer, heeft ze een invloed op onze marketingpolitiek. We zullen onze plannen voor een mogelijke lancering van een pakket met alleen breedbandinternet moeten herdenken.' Ook een optie voor internet aan 400 Mbps zal duurder in de markt gezet worden, aan 15 in plaats van 10 euro. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud