Orange niet rijp voor fusie

©REUTERS

De Franse telecomoperator Orange zegt afzijdig te zullen blijven bij de fusiegolf in de sector. Er komt met andere woorden geen bod op rivaal Bouygues Telecom.

Een persbericht van exact één lijn (zie onderaan). Veel woorden maakt Orange - de moeder van de Belgische nummer twee Mobistar - dus niet vuil aan de boodschap dat de Franse marktleider in telecom niet meedoet aan de fusiegolf in de sector.

In mei had Orange in reactie op de overname van SFR door nieuwkomer Numéricable nog laten weten 'alle opties te bestuderen'. Nu luidt het dat de tijd niet rijp is, wat de marktleider betreft. 'De voorwaarden die de groep zich gesteld heeft, zijn niet vervuld'.

Met andere woorden: er komt tot ander order geen bod van Orange op rivaal Bouygues Telecom. Dat was nochtans een scenario dat veel analisten logisch achten. Jarenlang was de Franse telecom een knus onderonsje van drie spelers: Orange, SFR en Bouygues.

Dat veranderde drastisch met de komst van prijzenbreker Iliad. Met de intrede van kabelaar Numéricable belooft de prijzenslag alleen maar heviger te worden. Krimpende inkomsten dus, terwijl de klassieke operatoren net nu fors moeten investeren in een performant 4G-netwerk voor supersnel internet.

De mededeling is vooral pijnlijk voor Bouygues, de nummer drie van de sector. Die zag eerst al een fusie met SFR afgeblokt door Numéricable en knoopte vervolgens vruchteloos gesprekken aan met Iliad. Nu geeft dus ook Orange Bouygues nul op het rekest.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud