Portugal slijpt messen in strijd om Braziliaanse Vivo

Telefonica-topman Cesar Alierta is vastberaden om zijn positie in Brazilië te versterken met de overname van Vivo - Foto EPA

De Portugese premier Jose Socrates heeft de overheidsbank Caixa Geral de Depositos bevolen het bod van Telefonica te verwerpen op het belang van Portugal Telecom in de Braziliaanse gsm-operator Vivo.

Vivo, Braziliës grootste gsm-operator, is een joint venture van het Spaanse Telefonica en Portugal Telecom. De Spanjaarden willen de Portugezen uitkopen teneinde hun Braziliaanse vastelijnoperator Telesp te fuseren met Vivo, aldus de analisten.

Telefonica biedt voor het Portugese belang 6,5 miljard euro. De aandeelhouders van Portugal Telecom stemmen woensdag op de algemene vergadering over het bod.

De Portugese staatsbank Caixa Geral de Depositos, met een participatie van 7,3 procent de vierde grootste aandeelhouder van Portugal Telecom, wordt door de regering opgedragen tegen te stemmen. 'Het is voor het land van strategisch belang dat Portugal Telecom een grote omvang en schaalgrootte heeft', verklaarde de Portugese premier Jose Socrates in het parlement.

Ook Banco Espirito Santo en het investeringsfonds Ongoing zullen het Spaanse bod verwerpen.

Eerder keurde het management van Portugal Telecom het bod al af. De waarde weerspiegelt niet de waarde van Vivo voor Telefonica, luidde het.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud