Advertentie

Proximus maakt WiFi-surfen toegankelijker

CEO Dominique Leroy bij de voorstelling van het nieuwe Proximus-logo. ©REUTERS

Proximus-klanten kunnen vanaf november met hun mobieltje of tablet naadloos switchen tussen 700.000 Wi-Fi-hotspots van de operator en 13 miljoen hotspots van partner Fon in de rest van de wereld.

Proximus reageert zo op het WiFi-offensief van concurrent Telenet begin deze maand. De Mechelse groep maakte toen bekend dat Telenet-klanten voortaan automatisch toegang krijgen tot de 2.000 publieke hotspots van Telenet en de 1 miljoen 'homespots' van Telenet-klanten. Dankzij de EAP-technologie moeten ze nog maar een keer inloggen. De overgang van de ene hotspot naar de andere, of naar het mobiele netwerk en terug, gebeurt naadloos. 

Dat kan een flinke slok op de borrel schelen bij je maandelijkse gsm-factuur. Surfen via het WiFi-netwerk is immers gratis, terwijl het mobiele 3G- of 4G-netwerk betalend is. 

700.000 WiFi-hotspots
Vanaf november wordt de naadloze toegang uitgerold voor 700.000 WiFi-hotspots in België. Later komen er nog 230.000 bij. Ook de 13 miljoen hotspots van partner Fon in het buitenland komen in aanmerking

Ook Proximus pakt in de marge van het Broadband World Forum in Amsterdam uit met de nieuwe technologie. Bij Proximus gaat het om de zogenaamde EAP-SIM technologie. Dat betekent concreet dat geen login-gegevens meer vereist zijn om toegang te krijgen tot het WiFi-netwerk. Eens je de MyProximus-applicatie hebt gedownload, verloopt de toegang automatisch doordat het netwerk de SIM-kaart van je mobieltje of tablet herkent. Wie geen SIM-chip in zijn tablet heeft, kan natuurlijk op de gewone manier inloggen.

Vanaf november wordt de naadloze toegang uitgerold voor 700.000 WiFi-hotspots in België. Later komen er nog 230.000 bij. Ook de 13 miljoen hotspots van partner Fon in het buitenland komen in aanmerking. Proximus-klanten hadden al toegang tot dat netwerk, maar de operator erkent zelf dat de ingewikkelde activatie- en toegangsprocedure een drempel was voor veel klanten. Die procedure is nu herleid van zes naar drie eenvoudige stappen. Ook de capaciteit van het WiFi-netwerk wordt gevoelig opgeschroefd. 

Belangrijk om weten is wel dat de gratis dienst beperkt is tot de 'Internet Overal'-klanten van Proximus en de 'Office&Go'-klanten die zelf hun WiFi-netwerk hebben opengesteld voor het publiek. Ook wie enkel een mobiel abonnement heeft bij Proximus, kan dus geen gebruik maken van de gratis dienst. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud