Proximus wint pleit in groepsvordering

Te midden van een woelige herstructurering wint Proximus wel het pleit tegen Test-Aankoop. ©BELGA

De telecomoperator krijgt van het Brusselse hof van beroep gelijk in een zaak aangespannen door Test-Aankoop, rond oude decoders.

In een zaak voor het Brusselse hof van beroep trekt consumentenorganisatie Test-Aankoop aan het kortste eind in een zaak rond oude decoders. De rechter oordeelt dat de telecomoperator geen oneerlijke of deloyale handelspraktijken heeft gesteld. 

De zaak draait rond een hernieuwing van decoders in 2016. Een dertigduizendtal klanten met een V3-decoder, aangekocht tussen 2008 en 2013, kreeg toen de kans om de nieuwe decoder voor een jaar gratis te huren. Voor zij die al een decoder huurde, veranderde er niets. 

Opt-in

Maar volgens Test-Aankoop kwam het aanbod uiteindelijk slechts neer op zes gratis maanden. De klant kreeg immers al in juli 2016 een nieuw exemplaar toegestuurd, terwijl de oude nog zes maanden - tot eind januari 2017 - bruikbaar was. 

De rechter verklaarde de vordering in januari vorig jaar ontvankelijk. Het veranderde toen de aard van de klacht wel van een 'opt-out' naar een 'opt-in'. Getroffen klanten moesten zich om die reden zelf melden om zich aan te sluiten bij de vordering.  

Test-Aankoop overweegt in cassatie te gaan. 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud