Regering vraagt telecomwaakhond om extra info over vierde speler

Nog geen beslissing over een vierde speler. ©Photo News

Het kernkabinet spreekt zich voorlopig nog niet uit over het voorstel van vicepremier Alexander De Croo om een nieuwe speler toe te laten op de markt van mobiele telefonie.

Na een week vol heisa over de mogelijke intrede van een nieuwe, vierde speler op de markt van mobiele telefonie hakt de regering nog geen knopen door. 

Open VLD-vicepremier Alexander De Croo, bevoegd als minister van Telecom, wil bij de veiling van frequenties voor 4G en het supersnel mobiel netwerk 5G in 2019 een deel voorbehouden voor een nieuwe vierde speler. Die kan afzonderlijk bieden van de bestaande speler. Er zou zich al een 'concrete kandidaat' gemeld hebben bij telecomwaakhond BIPT. 

Het kernkabinet beperkte zich vanochtend tot een technische bespreking en vraagt om meer 'objectieve informatie' om tot een beslissing te kunnen komen, vernam De Tijd. Het kijkt daarvoor naar de BIPT. Die moet gaan oplijsten welke de grootste pijnpunten zijn voor de consument en welke maatregelen die vereisen. Ook de beslissing rond het spectrum zit daarin vervat. 

Het rapport van BIPT zal voortbouwen op de marktanalyse die het al maakte. De regering zal komende week concrete vragen oplijsten waar het rapport van de BIPT moet op antwoorden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect