Samsung mikt met nieuwe Galaxy S-smartphone op telewerkers en gamers

De Samsung Galaxy S21 Ultra. ©Samsung

Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics lanceerde donderdag de eerste Galaxy S-smartphone met een stylus, de S Pen. De prijs van de nieuwe toestellen is lager dan vorig jaar.

Volgens analisten kan de stylus wijzen op een toenadering tussen de S-productlijn en een andere premium smartphone, de Note, die al een stylus had voor het nemen van nota's. De stylus kan wel alleen worden gebruikt met het topmodel van de S-serie, de Ultra, en verschilt van die van de Note-serie.

Samsung wil marktaandeel winnen nadat de Chinese concurrent Huawei werd getroffen door Amerikaanse sancties. Het bedrijf moet opboksen tegen intense Chinese concurrentie voor highendsmartphones, bijvoorbeeld van Xiaomi. En er is de toenemende vraag voor telewerktoepassingen en videogaming.

De Galaxy S21 kost in België 849 euro, de S21 Plus (met groter scherm) 1.049 euro en het topmodel S21 Ultra 1.249 euro. De Ultra is superieur voor beeldkwaliteit en camera's en alleen dat model kan worden gebruikt met de S Pen-stylus, die wel apart moet worden gekocht. De S-serie zou op 29 januari breed beschikbaar moeten zijn.

Goedkoper

Analisten merken op dat de nieuwe toestellen 200 dollar goedkoper zijn dan de modellen die vorig jaar werden gelanceerd. Samsung zegt een splitsing te zien in de markt tussen consumenten die de recentste technologie willen en meer kostenbewuste consumenten. De benadering doet denken aan die van Apple, dat zowel standaard-, Pro- en Pro Max-toestellen aanbiedt.

Samsung pakte ook uit met nieuwe oordopjes: de Galaxy Buds Pro (229,99 euro). De oordopjes kunnen automatisch switchen tussen geluidsdemping en het doorlaten van extern geluid wanneer de gebruiker spreekt.

Ook werd de Galaxy SmartTag voorgesteld. Het toestelletje kan aan sleutels, een tas of de halsband van een huisdier worden bevestigd en laat toe voorwerpen en dieren terug te vinden via de SmartThings Find-dienst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud