Advertentie

Sickinghe hertekent Maltese telecommarkt

Het is niet duidelijk hoeveel Fortino bezit van Melita. ©wim kempenaers (wkb)

Duco Sickinghe, oud-Telenetbaas, laat het Maltese kabelbedrijf Melita, waarin hij investeerde, samengaan met Vodafone Malta.

De Maltese kabelspeler Melita fuseert met de Maltese vestiging van Vodafone, dat sterk staat in mobiele telefonie.

Het is een deal die ook tot in België zijn tentakels heeft. Oud-Telenetbaas Duco Sickinghe bezit via de investeringsmaatschappij Fortino Capital een belang in Melita. 

In het nieuwe fusiebedrijf houdt Melita een belang van 51 procent, Vodafone stelt zich tevreden met 49 procent. De deal is er volgens Renaat Berckmoes, partner bij Fortino Capital, een van wederzijds belang. 'We staan met onze mobiele netwerken voor een upgrade naar 4G en 5G. Vodafone is nu al een sterke mobiele speler, de tweede grootste, terwijl Melita de tweede grootste vaste kabelaar is.' 

Quad play

Naast de traditionele synergieën en efficiëntie staat het fusiebedrijf door de krachtenbundeling ook sterker om zogenaamde 'quad play'-bundels aan te bieden. Dat is een combi van mobiel telefonie, vaste telefonie, breedband en digitale tv. Melita houdt in de fusie met 51 procent de bovenhand, iets wat volgens Verberckmoes een absolute conditie was om de gesprekken nog maar te beginnen. 

33
De aandeelhouders van Melita krijgen 33 miljoen uitgekeerd.

Door de fusie vloeit er vrijgekomen kapitaal naar de aandeelhouders. Vodafone krijgt een uitbetaling van 120 miljoen, de aandeelhouders van Melita 33 miljoen. Fortino Capital deelt het aandeelhouderschap van Melita met het investeringsfonds Apax. De precieze verhouding tussen beiden is niet gekend, al heeft Apax wel de meerderheid.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud