Advertentie
Advertentie

Telenet blijft scoren met mobiele aanbod en bundels

Telenet-topman John Porter (foto: DT) ©Dieter Telemans

Telenet realiseerde in het derde kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. Daardoor is het kabel- en televisiebedrijf licht optimistischer over zijn jaardoelstellingen.

Voor Telenet lag de lat traditiegetrouw hoog. De analisten mikten op een omzetgroei van 12 procent tot 412,1 miljoen euro en een stijging van de bedrijfswinst voor afschrijvingen en afboekingen (ebitda) - de belangrijkste operationele graadmeter - met bijna 7 procent tot 215,7 miljoen euro.

Het kabel- en televisiebedrijf lost de hoge verwachtingen deels in. De omzet bleef in het zomerkwartaal juli-september steken op een groei van 11 procent tot 410,3. Maar de ebitda-consensus wordt verpulverd met een groei van 8,3 procent tot 219,1 miljoen euro.

De groei is hoofdzakelijk te danken aan het aanhoudende succes van het mobiele aanbod en de bundels van producten. De aanwas van de mobiele klanten tempert wel wat. De analisten mikten op 50.000 nieuwe klanten, het werden er 'maar' 38.000, omdat Telenet kostengewijs minder gsm-toestellen subsidieert. Positief is dan weer dat de mobiele klanten meer uitgeven: over de eerste negen maanden steeg de gemiddele opbrengst met 15 procent tot 31,2 euro. 

Almaar meer klanten kopen meer dan één product bij Telenet. Het aantal abonnees dat zowel internet, vaste telefonie als tv (triple play) afneemt in Mechelen nam het afgelopen kwartaal met 32.200 toe, tot 919.700. 'De grootste kwartaalgroei sinds begin 2009', klopt het bedrijf zich op de borst. Meer dan vier op tien Telenet-klanten gaat voor de 3-in-1-bundel.

Outlook

Telenet kan met een gerust gemoed de rest van het boekjaar aanzien. De jaarprognoses worden licht positief bijgesteld: het bedrijf gaat nog altijd uit van een 7 à 8 procent hogere ebitda bij een 10 à 11 procent hogere omzet, maar voegt er aan toe dat telkens de bovenkant van de vork zal worden gehaald.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud