Telenet doet opnieuw aanval op mobiele markt

(foto: Reuters) ©REUTERS

Met zijn nieuwe King & Kong-prijzen doet Telenet een nieuwe aanval op de mobiele markt. Ook al is het niet 2012, toen de prijzen een heel stuk meer onder die van de concurrentie lagen.

'Het is niet 2012 - toen het kabelbedrijf tienduizenden klanten afsnoepte van Belgacom en Mobistar -, de nieuwe prijzen zijn niet veel lager dan die van Belgacom. Desalniettemin is Telenet weer goedkoper dan Belgacom. Het kan helpen om het marktaandeel, na het jongste, vlakke kwartaal verder op te drijven', oordelen de analisten van Morgan Stanley.

Telenet zit 7,5 à 12,5 euro per maand onder Belgacoms prijzen als we de abonnementen voor 1 en 2 GB vergelijken - daarbij moet wel worden opgemerkt dat het aantal sms'en bij Belgacom onbeperkt is, bij Telenet niet. (zie hieronder, klik op de afbeelding om ze te vergroten)


ING denkt door de nieuwe prijzenaanval dat de analistenconsensus voor zowel Belgacom als Mobistar in 2014 te hoog liggen en handhaaft bijgevolg zijn 'verkopen'-advies voor beide aandelen, met een koersdoel van respectievelijk 19 en 9 euro. Belgacom incasseerde gisteren een tik van meer dan 4 procent na de bekendmaking van de nieuwe King & Kong-prijzen. Vandaag staat vooral Mobistar onder druk.

4G

Bijkomend voordeel voor Telenet: net als Mobistar - waarvan Telenet de antennes gebruikt voor zijn mobiel aanbod - ondersteunt het kabelbedrijf met zijn 4G-netwerk de iPhone. Belgacom en Base doen dat niet, al zorgt een wet er binnenkort wel voor dat het toestel op alle netwerken werkt.

De analisten van Morgan Stanley merken nog op dat het nu wel duidelijk is dat de Europese telecomoperatoren geen meerprijs zullen/kunnen vragen voor 4G (sneller mobiel netwerk) - iedereen biedt het op dit moment in hun abonnementen als gratis optie aan -, hoewel ze zwaar hebben geïnvesteerd in de technologie en ze hadden gehoopt dat met 4G hun cashflows zouden kunnen opkrikken. Voordeel is wel dat 4G voor een kostenefficiënter netwerk zorgt. 'Dat zal de operatoren helpen hun marges op te drijven.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud