Telenet wimpelt beschuldigingen van activist weg

Telenet-CEO John Porter. ©Photo News

De telecomoperator neemt 'akte' van de brief van de activistische aandeelhouder Lucerne Capital, maar is het niet eens met de beschuldigingen.

De raad van bestuur van Telenet heeft niet lang gewacht om een antwoord te formuleren op de beschuldigingen van het activistische hefboomfonds Lucerne Capital. Die stuurde Telenet vrijdag een nieuwe brandbrief over de volgens haar te innige band tussen Telenet en meerderheidsaandeelhouder Liberty Global. 

Telenet neemt 'akte' van de brief, maar is niet bepaald onder de indruk. De telecomoperator vindt de deadline van 1 augustus, waartegen Lucerne antwoorden eiste op zijn vragen, ook niet 'fair of redelijk'. 'Deze bedreigende en agressieve aanpak is geen constructieve houding', haalt Telenet uit. 

Belangen

Lucerne verweet Telenet vooral dat er zowel bij het management als de raad van bestuur van Telenet te veel coördinatie is met de wensen van Liberty Global. Zo zou CEO John Porter, net zoals zijn financieel directeur Erik Van den Enden, en 'meer dan honderd andere' Telenet-managers verslag uitbrengen aan superieuren bij Liberty. Er zijn ook steminstructies voor bestuursleden, langetermijnplannen en financiële rapportering volgens de wensen van Liberty.  

Deze bedreigende en agressieve aanpak is geen constructieve houding.
Telenet

Ook rond winstuitkeringen botsen de belangen van Liberty met die van Telenet, vindt Lucerne. Maar Telenet gaat niet mee in dat alles. 'We zijn het grondig oneens met de beschuldigingen van Lucerne. Ze zijn gemaakt om een kapitaalbeslissing door te duwen die past in de belangen van Lucerne, maar niet noodzakelijk in de belangen van Telenet of andere aandeelhouders.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect