Advertentie

Vodafone-topper wordt CEO Alcatel-Lucent

Michel Combes (51) volgt de Nederlander Ben Verwaayen op als CEO van het kwakkelende Alcatel-Lucent. Combes heeft meer dan 20 jaar ervaring in de telecomsector. Hij maakte onder andere carriére als CFO van France Telecom en als CEO van de Europese Vodafone-activiteiten.

Combes volgt de Nederlander Ben Verwaayen (60) op, die bekend staat als een puinruimer en zijn strepen verdiende bij onder andere Philips en BT. Hij werd in 2008 aan boord gehaald om Alcatel-Lucent uit de modder te trekken en winstgevend te maken.

In 2011 slaagde hij daar in, maar de euforie was van korte duur. In 2012 stond er opnieuw een verlies van 1,4 miljard euro in de boeken. Eerder deze maand stapte Verwaayen op. ‘Misschien is het tijd voor iemand met een frisse blik’, zei Verwaayen.

Alcatel-Lucent heeft af te rekenen met een dalende vraag naar telecomapparatuur en moet opboksen tegen de moordende concurrentie van de Chinese infrastructuurbouwers ZTE en Huawei. Het bedrijf blijft worstelen met een enorme cashdrain en een hoge schuldenberg als gevolg van de fusie met Lucent. Sinds 2006 is 90 procent van de beurswaarde in rook opgegaan.

 

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud