Worldline-veterane duikt op in directiecomité Proximus

Katleen Vandeweyer duikt op in directiecomité Proximus.

Katleen Vandeweyer, sinds 2017 aan de slag bij telecomoperator Proximus, neemt al sinds eind september de functie van CFO waar in plaats van Sandrine Dufour. Die is zelf CEO ad interim.

De raad van bestuur van Proximus zit woensdag samen over twee heikele thema's: het lopende sociaal plan en de opvolger van Dominique Leroy, die begin september vertrok als CEO.

Sinds het vertrek van Leroy is Sandrine Dufour, tot dan CFO, de CEO ad interim. Het is nu pas duidelijk dat Dufour daarbij ook haar eigen taken doorgaf. Op 23 september trad Katleen Vandeweyer aan als CFO ad interim, valt te lezen op de site van de groep. Ze is ook lid van het managementcomité. 

Wordline

Vandeweyer werkte lang bij betaaldienstenleverancier Worldline, waar ze tussen 2003 en 207 in verschillende posities werkte. Sinds 2017 beheert ze de groepsfinanciën bij Proximus. Vandeweyer heeft ook twee bestuursfuncties: als onafhankelijk bestuurder bij Ageas en IBA. 

Het is maar de vraag waar Vandeweyer landt als de raad van bestuur zijn zoektocht naar een nieuwe CEO afrondt. De Fransman Guillaume Boutin zou op kop liggen in de race om de opvolging van Leroy. CEO ad interim Dufour zou nog maar weinig kans maken omdat de vakbonden campagne voeren tegen haar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud