Zenitel verdubbelt nettowinst in 2013

Een offshore gasplatform van Statoil in de Noordzee. Statoil is voor zijn communicatiesystemen klant bij Zenitel. - Foto Bloomberg ©Bloomberg

Zenitel, dat gespecialiseerd is in beveiligde audio- en datacommunicatie, heeft een goed jaar achter de rug met een hogere omzet en een opvallende verbetering van de rendabiliteit. In 2014 zouden zowel omzet als winst verder moeten groeien.

Zenitel realiseerde vorig jaar 67,4 miljoen euro omzet, 4,2 procent meer dan in 2012. De omzet van Secure Communication Systems (SCS), de hoofdactiviteit van de groep, groeide met 5,9 procent (tot 62,3 miljoen euro). Dat is vooral te danken aan de sterke groei van de Vingtor-producten in enerzijds de scheepvaart- en anderzijds de olie- en gassector. De omzet uit de netwerkactiviteiten in  de Caraïben daalde met ruim 13 procent (tot 5,1 miljoen euro) door een lagere verkoop van nieuwe projecten.

De bedrijfswinst maakt een sprong van 40 procent tot 3,1 miljoen euro en de nettowinst verdubbelt van 0,9 tot 1,8 miljoen euro. Per aandeel stijgt de nettowinst van 0,05 tot 0,11 euro.

Topman Kenneth Dastol is 'erg blij' met de resultaten, zo staat in een persbericht. Hij vermeldt daarin ook een belangrijk contract met de Noorse oliemaatschappij Statoil, die voor het Exigo-aanbod van Zenitel heeft gekozen.

Voor 2014 heeft Dastol twee doelwitten in het vizier: verdere groei en een vermindering van de schulden. Eind 2013 bedroegen de totale schulden 9,9 miljoen euro. Om de groei te bevorderen opende Zenitel vorig jaar een marine kantoor in de VS en in januari een nieuwe vestiging in Dubai.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud