Advertentie
Advertentie

Ziggo geeft winstwaarschuwing

(foto anp)

Het Nederlandse Ziggo heeft zijn omzet- en winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat maakte het kabel-, internet en - telefoniebedrijf donderdag bekend.

Het kost Ziggo - zowat 'het Telenet van Nederland' - meer moeite dan verwacht om klanten vast te houden en dat drukt de financiële resultaten.

De mate waarin klanten overstappen naar de concurrentie is niet hoger dan in voorgaande kwartalen maar ligt nog altijd op een tehoog niveau, zei topman Bernard Dijkhuizen in een toelichting. Dat geldt met name aan de onderkant van de consumentenmarkt. Vooral Telfort, de budgetdochter van KPN, zit met prijsverlagingen in het vaarwater van Ziggo.

Ziggo ging tot dusver uit van een toename van het bedrijfsresultaat met 2,5 tot 3,5 procent in 2013. Die stijging blijft naar verwachting uit in verband met de hogere investeringen die het bedrijf moet doen om klanten aan zich te binden. Ook de prognose voor de omzetgroei is naar beneden bijgesteld.

De omzet van Ziggo in het tweede kwartaal steeg met 1,4 procent tot 391,9 miljoen euro. De nettowinst nam toe tot 88,9 miljoen euro, tegen 64,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2012.

Mobiele diensten

Ziggo begint binnenkort met het aanbieden van mobiele bundels met telefonie en data, en gaat zo de concurrentie aan met telecombedrijven.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers werden die mobiele diensten aangekondigd, die volgens het persbericht 'aantrekkelijk geprijsd' zijn. De tarieven voor de mobiele bundels zijn nog niet bekend. Mobiele internetters kunnen beschikken over de Ziggo WifiSpots.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud