1.200 toeschouwers voor benefietconcert Ford-medewerkers

Het muziekfestival dat zaterdag werd georganiseerd als steun voor de werknemers van Ford Genk die het vakbondspiket aan de poort bemannen, lokte tussen 1.200 en 1.400 mensen. Dat blijkt uit een schatting van de organisatie. Met de opkomst zal de doelstelling worden bereikt om 5.000 euro op te halen voor de aankoop van voeding, drank en beschermingsmaterialen tegen het gure weer.

Pat Broekmans is naast medewerker van Ford Genk en vaste deelnemer aan de beurtrol aan het piket, ook voorzitter van de vzw Phoenix, een organisatie die regelmatig festivals organiseert. Die combinatie leidde tot zijn voorstel om zaterdag een tiental bands te vragen een benefietconcert te spelen. De opbrengst gaat integraal naar de mensen die de bedrijfspoort van Ford Genk dag en nacht in de gaten houden om te verhinderen dat er afgewerkte auto's de parking verlaten. Ze kunnen er koffie, broodjes, hout voor het vuur of tentjes mee kopen.

"We schatten dat er 1.200 tot 1.400 mensen de concerten hier in het Jeugdhuis zullen bezocht hebben", zegt Albert Claesen, medewerker van Phoenix. "Daarmee zijn we heel tevreden. De sfeer is erg goed en de opbrengsten zijn wat we hadden gehoopt." Er zou zo'n 5.000 euro naar de vakbonden moeten vloeien.

Comedian Nigel Williams begon de concertreeks met een optreden en een korte speech. Daarna nam de muziek het over. Enkele topmensen van de vakbond maakten in de zaal hun opwachting, en ook burgemeester Wim Dries kwam zijn steun betuigen. (COR 471)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud