1,3 miljoen vers geld voor beloftevolle spin-offs UHasselt

Camargus en Lumoza, twee beloftevolle technologiebedrijven die zijn gegroeid in de schoot van de Universiteit Hasselt, hebben samen voor 1,3 miljoen euro nieuw kapitaal opgehaald om de verdere groei te financieren. De middelen komen van de Vlaamse overheid (SOFI) en het investeringsfonds Arkiv, zo werd bekendgemaakt op een persvoorstelling in Diepenbeek.

Camargus is een spin-off die is ontstaan uit het Expertisecentrum Digitale Media (EDM) van de UHasselt. Het bedrijf van CEO Tom Mertens heeft een panoramisch camerasysteem ontwikkeld om met behulp van meerdere lenzen iedere beweging op een sportveld of festivalterrein nauwlettend in het oog te houden. Op die manier kan bijvoorbeeld een trainer diepgaande matchanalyses maken door in te zoomen op ieder onderdeel van het veld. Er is al veel interesse uit het buitenland voor het product van Camargus. Vandaar dat de 823.422 euro van het SOFI-fonds (Vlaamse Overheid) en het Arkiv-investeringsfonds KMOFIN2 (UHasselt-LRM-PMV) vooral de commercialisering in exportlanden moet stimuleren.

Een andere spin-off, Lumoza, krijgt 500.000 euro, eveneens voor het bespoedigen van de internationale doorbraak en de verdere ontwikkeling van de technologie. Lumoza maakt elektronica die kan geprint worden. Zo kan een onderdeel van een reclamepaneel bijvoorbeeld licht geven door de partikels van led-verlichting die in de inkt zijn verwerkt.

Zowel minister van Innovatie Ingrid Lieten, UHasselt-rector Luc De Schepper als LRM-directeur Stijn Bijnens wezen in hun toespraak op het belang van de hefboom die jonge technologiebedrijven kunnen betekenen voor de economie en werkgelegenheid.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud