1 minuut stilte op carnaval Aarschot voor slachtoffers busramp

Tijdens de carnavalstoet in Aarschot hebben de duizenden aanwezigen zondag om 16 uur 1 minuut stilte in acht genomen als uiting van medeleven met de busramp in het Zwitserse Sierre. Tegelijk werden zo'n duizend ballonnen opgelaten. Volgens burgemeester André Peeters (CD&V) verliep alles "in serene sfeer". Aarschot leeft extra mee met de slachtoffers omdat de twee buschauffeurs die betrokken waren bij dit ongeval van hier afkomstig zijn.

Zoals vooraf aangekondigd waren alle carnavalwagens ten teken van rouw versierd met witte linten. Met uitzondering van de huisfanfare van de Gilde der Kasseistampers die vooraan in de stoet liep werd er geen muziek gespeeld. Ook op de kermis in de binnenstad was er geen muziek te horen. De minuut stilte werd voorafgegaan door het loeien van de brandweersirenes op de Markt en in de brandweerkazerne.

De twee chauffeurs worden de komende dagen in Aarschot begraven tijdens afzonderlijke plechtigheden. De 34-jarige Geert Michiels wordt op donderdag 22 maart om 10 uur begraven in de parochiekerk van de Heilig Hart van Jezus te Ourodenberg, terwijl de uitvaartplechtigheid voor Paul Van de Velde daags nadien om 10 uur gehouden wordt in de kerk van Wolfsdonk.

(MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud