11 juli: bijna 6.000 Vlamingen op Grote Markt voor Raymond van het Groenewoud

Het optreden van Raymond van het Groenewoud op de Brusselse Grote Markt is woensdagavond een feestje geworden voor om en bij de 6.000 toeschouwers. Zij zagen en hoorden hoe de Vlaamse ster er van bij de eerste nummers al sfeer in bracht, zegt Kevin McCallum van Ancienne Belgique, die verantwoordelijk is voor de organisatie.

"De Grote Markt stond echt afgeladen vol", zegt de verantwoordelijke van de AB. "Vorige jaren stond er ook veel volk op het plein, maar was er nog ruimte tussen het publiek. Nu staat iedereen op elkaar gepakt. Het gaat ook om mensen van alle leeftijden, van twintigers en dertigers met kinderen tot vijftigers en ouder. Er zitten duidelijk ook veel fans van Raymond bij, die alle nummers van a tot z meezingen."

In tegenstelling tot de voorbije jaren, toen het publiek verschillende optredens kreeg van een resem artiesten, is dit jaar bewust voor één optreden gekozen, weliswaar met gasten. "Dat heeft succes", zegt McCallum. "De voorbije jaren duurde het soms wat voor de sfeer erin kwam, bij Raymond was dat al van bij de eerste nummers zo. Zeker de gastoptredens van Helmut Lotti en Stijn werden fel gesmaakt." (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud