11 juli-toespraak De Wever: "Geen enkele reden om zware kritiek te uiten"

Er is geen enkele reden om zware kritiek te uiten op deze 11 juli. Dat antwoordde Vlaams minister-president Kris Peeters in De Ochtend op Radio 1 op de uithaal van N-VA-voorzitter Bart De Wever naar de Vlaamse regering.

Bart De Wever toonde zich maandag in zijn 11 juli-toespraak opvallend scherp voor de Vlaamse regering, waar ook zijn eigen partij deel van uitmaakt. "De moeilijkheid om vast te houden aan beslist beleid, de bestuurlijke drukte en de regeldrift creëren een rechtsonzekerheid die het vrije initiatief en de ontplooiing van de Vlaming in de weg staan. Dat kan niet", klonk het fors.

"Het is niet zo eenvoudig dat men de zaak kan oplossen met speeches, zoals voorzitters soms laten uitschijnen", antwoordde Kris Peeters dinsdagochtend. "Er is geen enkel reden om op 11 juli zware kritiek te uiten, zeker wanneer men het zelf kan regelen."

"De collega's van N-VA hebben zeer belangrijke bevoegdheden, waar ze heel hard aan werken", vervolgde de minister-president. "Ik steun hen in hun aanpak." (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud