120.000 bezoekers op Bollekesfeest en Antwerpen Proeft

Op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken en omgeving hebben de afgelopen vier dagen 120.000 mensen een bezoek gebracht aan het stadsfestival Bollekesfeest en het culinair festijn Antwerpen Proeft. Dat is even veel als vorig jaar. De aanwezigen konden er onder meer kennismaken met streekproducten en met lokaal muzikaal talent.

Het startschot werd donderdagavond gegeven met School is Cool als hoofdact. Zondag werd het stadsfestival afgesloten met de live jukebox van Radio Minerva en de Bollekesband. Intussen stond op het Museumplein de langste rode lederen sofa ter wereld, liefst 64,77 meter lang.

Op Antwerpen Proeft gaven negen koks uit de restaurantgids Gault&Millau present. "Nieuw en meteen hot was de ZachtePrijzenKaart, een handig overzicht van alle gerechtjes van 3 tot 7 euro. Verder kon het publiek met sterrenchefs kennismaken, Roger van Damme voorop", zegt festivalambassadeur Viki Geunes.

Tijdens de Handjesworp op vrijdag werden er meer dan 10.000 Antwerpse Handjes uitgestrooid. Ook de Bollekes gingen vlot over de toog, met 85.000 verkochte stuks. Zondagmiddag werd de Vlaamse Kaai ingenomen door een gigantische chocoladetaart van 180 meter lang die liefst 120 kilo chocolade, duizend eieren en 10.000 chocolade handjes bevatte. Er werden 6.000 stukken uitgedeeld aan hongerige bezoekers.

Naast eten en drinken waren op het Bollekesfeest nog tal van randactiviteiten. Er was onder meer het allereerste groot dictee van het Antwerpse dialect, volksspelen en gegidste stadswandelingen.

Volgend jaar vindt het Bollekesfeest plaats van 15 tot en met 18 augustus.

(COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud