17-jarige fietser in levensgevaar na ongeval in Merelbeke

Een meisje van 17 is zaterdagavond in Merelbeke aangereden toen ze met haar fiets de Hundelgemsesteenweg overstak. De tiener is met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, zo is vernomen bij het parket van Gent en de lokale politie regio Rhode en Schelde.

Het meisje reed rond 18.30 uur de Hoorndriesstraat uit en stak de Hundelgemsesteenweg over. Een 23-jarige bestuurder van een bestelwagen, die richting Merelbeke-centrum reed, probeerde het slachtoffer nog te ontwijken door naar rechts uit te wijken, maar kon volgens de politie een aanrijding niet meer vermijden.

Het slachtoffer raakte de linkervoorhoek van de wagen en viel op de steenweg. "Daar kwam zij vervolgens onder de bumper van een volgend voertuig terecht", aldus de lokale politie. De 78-jarige bestuurder van die wagen reed een eindje achter de bestelwagen.

Een MUG-team kwam ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen, maar het meisje werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het Gentse UZ overgebracht.

Door de ernst van het ongeval sloot de politie de Hundelgemsesteenweg tot 20.40 uur in beide richtingen af. Het parket van Gent stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Een sociaal team van de lokale politiezone Rhode en Schelde kwam ter plaatse om de ouders en de bestuurders van de betrokken voertuigen bij te staan. (DWM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud