Advertentie

18.000 bezoekers trotseren onweersdreiging op Casa Blanca

Aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem is woensdagavond de negende editie van het vierdaagse gratis festival Casa Blanca afgetrapt. Er is sprake van ruim 18.000 bezoekers, wat volgens de organisatie gezien de slechte weersvoorspellingen een succes is.

Woensdag was voornamelijk voorbehouden voor Belgische topacts als De Mens en Triggerfinger. De komende dagen staan nog onder meer Daan, Heather Nova en Ozark Henry op het programma. "Donderdag is met de komst van Therapy? allicht onze topdag", zegt woordvoerder Peter Cluts van Casa Blanca. "Voorts verwachten we op vrijdag vooral het jongere, dansende volk gezien ons uitgebreide dj-programma die avond."

Dat Casa Blanca ondanks het aantrekken van enkele grote internationale namen nog steeds een gratis festival is, heeft het volgens de organisatie te danken aan de inkomsten van de eet- en drankbonnen. Wie dat wenst, kan echter ook geheel vrijblijvend een steunbandje kopen van 8 euro. Daarmee kan gratis gebruik gemaakt worden van het sanitair en van een bewaakte fietsenstalling. De opbrengst ervan gaat overigens niet volledig naar de festivalorganisatie, maar komt ook deels bij het Kinderkankerfonds terecht.

Ondanks de onweersdreiging bleef het woensdagavond nagenoeg de hele tijd droog op het festival. Als het weer de komende dagen blijft meezitten, mikt Casa Blanca in totaal net als vorig jaar op ruim 70.000 bezoekers. (COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud