184 banen op de tocht bij federale politie

Bij de federale politie dreigen 184 banen verloren te gaan. Dat melden de vakbonden woensdag. Volgens de socialistische overheidsvakbond ACOD zullen er acties volgen in de haven van Antwerpen.

De vakbonden werden woensdag op de hoogte gebracht in de marge van het onderhandelingscomité tussen de vakbonden, de leiding van de federale politie en de Federale Overheidsdiensten van Binnenlandse Zaken en Justitie.

Om de federale begroting te doen kloppen zou de federale politie een besparingsoperatie moeten doorvoeren in 2009, waarbij er 4 procent minder uitgaven mogen zijn dan in 2008. Een procent van de besparing zou op het personeel gebeuren. De andere 3 procent zou gerealiseerd worden door te besparen op de aankoop of vervanging van materiaal, of door het schrappen van projecten.

Het ACOD zegt dat er in de loop van december acties zullen volgen, onder meer in de haven van Antwerpen. Meer details kon de vakbond op dit moment nog niet kwijt. Volgens Philip Van Hamme van het NSPV, het Nationaal Syndicaat van de Politie- en Veiligheidsdiensten, dat eventuele acties zou steunen, is het afwachten op het definitieve voorstel waarmee commissaris-generaal Fernand Koekelberg naar het ministerie van Binnenlandse Zaken trekt. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud