2.500 Vespa-rijders te gast in Limburg

De stad Hasselt wordt momenteel overspoeld door 2.500 liefhebbers van het scooter-merk Vespa, die nog tot en met zondag in de provincie Limburg te gast zijn voor de World Vespa Days.

Uit 21 landen zijn de Vespa-rijders naar Hasselt afgezakt om er enkele dagen te genieten van de toeristische attracties langs de uitgestippelde routes. Het gaat om een internationale driedaagse met een toeristisch, cultureel en sociaal karakter, die dankzij enig lobbywerk naar Limburg kon gehaald worden.

De 2.500 deelnemers kunnen kiezen voor vier routes doorheen de provincie. Eén traject loopt langs de diverse mijnsites, terwijl een tweede de oudste stad van België, Tongeren, aandoet. Een derde excursie verkent de waterrijke grensstreek aan de Maaskant, en tot slot is er de fruitroute in Haspengouw.

Igor Philtjens, Limburgs gedeputeerde van Toerisme, is zeer verheugd de Vespa World Days te mogen verwelkomen in zijn provincie. "We hebben de organisatie van dit evenement met internationale allure kunnen overtuigen om dit jaar naar Limburg te komen. Deze mensen waren onder de indruk van ons Limburgse landschap. Vandaar dat we 10.000 extra overnachtingen hebben mogen boeken." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud