21 juli: MIVB verlengt dienstregeling op nationale feestdag

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB verlengt op zaterdag 21 juli, de nationale feestdag, de dienstregeling van de metro en verschillende tramlijnen, zodat kijklustigen het vuurwerk op het Paleizenplein kunnen bijwonen. Daarnaast worden enkele buslijnen omgeleid. Dat heeft de MIVB maandag bekendgemaakt.

De vier Brusselse metrolijnen rijden zaterdag met een frequentie van om de tien minuten. Omstreeks 01.00 uur 's ochtends vindt een laatste doorkomst in beide richtingen plaats in het station Kunst-Wet. Daarnaast worden enkele tramlijnen versterkt in de namiddag en langer bediend dan normaal. Het gaat om lijn 4 (Noordstation - Stalle), 19 (De Wand - Groot-Bijgaarden), 32 (Da Vinci - Drogenbos Kasteel), 92 (Schaarbeek station - Fort Jaco) en 94 (Stadion - Trammuseum). Ook daar is er een laatste doorkomst rond 01.00 uur 's ochtends.

Tussen 0.15 en 03.00 uur 's ochtends verbindt het nachtnet Noctis dan het stadscentrum (Beurs) met de buitenwijken.

Door de feestelijkheden rondom het Paleizenplan rijden tramlijnen 92 en 94 de hele dag niet tussen de haltes Louiza en Kruidtuin. Buslijnen 27, 38 en 95 worden dan omgeleid via Troon en stoppen aan Louiza. Voorts heeft buslijn 54 zijn terminus aan Naamsepoort en wordt lijn 71 beperkt tot Matonge-Naamsepoort.

De MIVB waarschuwt nog dat metrostation Park gesloten wordt tijdens het defilé, waardoor de metro er niet stopt tussen 15.00 en 18.00 uur. Dan kunnen metroreizigers gebruik maken van de haltes Kunst-Wet of Centraal Station om naar het Paleizenplein te gaan, aldus nog de openbaarvervoermaatschappij. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud