23 mensen opgepakt bij actie tegen professionele cannabisteelt

Bij een internationale actie tegen de professionele cannabisteelt in Nederland en de grensstreek in België zijn 23 arrestaties verricht. In het hele onderzoek werden in totaal 28 cannabisplantages opgedoekt, zo deelden het federaal parket van België, het parket in Turnhout en het parket van Breda dinsdag mee.

Het onderzoek is ruim een jaar geleden gestart in Nederland en kende een half jaar geleden een uitbreiding naar het arrondissement Turnhout. Het onderzoek richtte zich op een criminele organisatie die zich bezighield met het opzetten van cannabisplantages.

Aan Nederlandse zijde werden er dinsdag 32 huiszoekingen gedaan en werden achttien personen opgepakt. Er werden tien drogerijen ontdekt en tien panden werden in beslag genomen net als een aantal vuurwapens. Aan Belgische zijde waren er huiszoekingen in Poppel, 's Gravenwezel, Kapellen, Antwerpen, Vorselaar, Kasterlee, Ravels en Brasschaat. In 's Gravenwezel en Kapellen werden twee kleine cannabisplantages opgedoekt. Vijf personen zijn gearresteerd. Een pand in Antwerpen, vermoedelijk gekocht met drugsgeld, is in beslag genomen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud