24 urenstaking in Mechelse gevangenis: "Protest levert spoedoverleg op"

Maandagavond is in de de gevangenis van Mechelen omstreeks 22 uur een aangekondigde 24 urenstaking van start gegaan. Dat zegt de socialistische vakbond. Het personeel voert actie uit protest tegen het personeelstekort in de gevangenis. Volgens gewestelijk secretaris Guy Van den Brande levert het protest reactie op. "Morgen vindt er spoedoverleg plaats tussen de regionale directeuren", aldus Van den Brande.

Zondagavond kondigde de socialistische vakbond (ACOD) aan dat het personeel in de gevangenis aan de Liersesteenweg in Mechelen het werk wilde neerleggen. Dat gebeurde maandagavond ook effectief. Volgens gewestelijk secretaris Guy Van den Brande heeft het overleg met de directie om het personeelstekort op te lossen niets opgeleverd. "Hoewel we dagelijks zo'n achttien personeelsleden tekort hebben, vragen we voor de ergste noden vier voltijdse werknemers erbij. De directie heeft er echter maar anderhalve kunnen toezeggen. Daarom leggen we het werk 24 uur neer."

De lokale politie van Mechelen is opgevorderd om een aantal taken over te nemen. Er zal tijdens, maar ook na de staking een zondagsregime gelden, waardoor de dienstverlening voor de gevangen tot een minimum beperkt wordt.

Het protest lijkt volgens Van den Brande alvast gehoor te vinden. "Morgen vindt er een spoedvergadering plaats van het overlegcomité van regionale directeuren. De druk in verschillende afdelingen in de Kempen loopt dan ook op."

In de loop van volgende week zullen er nieuwe gesprekken plaatsvinden tussen vakbonden en directie. (COR 303)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud