300.000 bezoekers voor Dag van de Zorg

Op basis van steekproeven schat de organisatie van de Dag van de Zorg dat de 227 zorginstellingen die hebben deelgenomen, ongeveer 300.000 bezoekers over de vloer gekregen hebben. "Een groot succes", zegt Filip Decruynaere, voorzitter van de organiserende vzw.

De zorgsector heeft van een massale publieke opkomst kunnen genieten tijdens de Dag van de Zorg. "We moeten alle gegevens nog verzamelen, maar voorzichtige schattingen doen ons besluiten dat er ongeveer 300.000 mensen een kijkje zijn gaan nemen in de deelnemende ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere voorzieningen", zegt Decruynaere. "Het is ongeveer wat we hadden verwacht, dus mogen we zeker van een succes spreken. Uiteraard kregen de ziekenhuizen meer bezoekers dan de woonzorgcentra, maar ook dat was ingecalculeerd."

Volgens Decruynaere waren de 227 instellingen heel tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. "Als ze bij andere gelegenheden meedoen met een opendeurdag van hun gemeente of van de bedrijven uit de buurt, heeft het publiek een bredere interesse. Nu waren de bezoeker specifiek geïnteresseerd in de zorg, waardoor de vragen gerichter waren". Het objectief om nieuwe arbeidskrachten naar de zorginstellingen te lokken, is volgens de organisatie goed geslaagd. "De stands van de personeelsdiensten hebben meer dan hun werk gehad", weet Decruynaere. "Hier en daar werden zelfs direct arbeidscontracten getekend. We mogen over de hele lijn dus spreken van een geslaagd evenement".

(MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud