300 kinderen uit streek van Deinze ziek na eten van americainschotel

Ruim 300 kinderen uit Deinze, Astene, Kruishoutem en Nazareth zijn donderdag in de loop van de namiddag onwel geworden na het eten van een americainschotel. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) onderzoekt of er effectief sprake is van een voedselvergiftiging.

De problemen deden zich voor bij lagere schoolkinderen van Scholengroep 24 uit het gemeenschapsonderwijs. Daar werden donderdagmiddag door een traiteur twee soorten maaltijden geleverd. Van de kinderen die een americainschotel aten, werden er in de loop van de namiddag en donderdagavond ruim 300 onwel. Het zou vooral gaan om kinderen uit de Leiestreek in Oost-Vlaanderen: Astene, Deinze, Kruishoutem en Nazareth.

"Heel wat kinderen die de schotel aten, kregen in de loop van de namiddag last van braken en diarree," bevestigt Lieve Busschots van het FAVV. "Onze inspecteurs zijn onmiddellijk naar de traiteur van de scholengroep gegaan en namen stalen van het middagmaal. De eerste resultaten worden vrijdag verwacht", aldus Busschots.

Het is nog niet duidelijk of er een oorzakelijk verband bestaat met het eten van de americainschotel, maar vast staat dat de zieke kinderen bijna allemaal de bewuste schotel consumeerden.

Bij de scholengroep wordt voorlopig nog niet gereageerd. Wel is te horen dat zowel in de Oost- als West-Vlaamse afdelingen de laatste dagen heel wat leerlingen last hebben van griepsymptomen. (COR 207)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud