32.000 werklozen krijgen (vier)dubbele uitkering

Niet minder dan 32.000 leden van het ACV hebben begin deze maand een dubbele, driedubbele of zelfs vierdubbele werkloosheidsuitkering gekregen, door een zware fout bij Dexia. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag. Het gaat om tienduizenden euro's.

Een blunder van Dexia, die in opdracht van het ACV de uitkeringen uitbetaalt, stelt de krant. "Er waren problemen met ons IT-systeem", zegt Ulrike Pommee, woordvoerster van Dexia. "Daardoor zijn een aantal betalingen meerdere keren bij dezelfde personen gebeurd. Toen we de fout opmerkten, hebben we onmiddellijk alle betalingen stopgezet en het ACV verwittigd."

Dexia Bank probeert het geld nu zo snel mogelijk te recupereren. "De bedragen worden nu onder strenge voorwaarden teruggevorderd. Zo moeten de leden nog over voldoende reserves beschikken wanneer het geld rechtstreeks van hun rekening wordt gehaald of moeten ze de mogelijkheid krijgen tot een afbetalingsplan", luidt het bij Eddy Van Keer, diensthoofd kwaliteit en dienstverlening bij het ACV.

Nog eens 84.000 andere leden kregen hun correcte uitkering een dag te laat uitbetaald. (GEL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud