33 mensen blazen positief tijdens alcoholcontrole in Bekkevoort en Aarschot

Bij een verkeerscontrole in Bekkevoort en Aarschot hebben 33 van de 1.983 gecontroleerde automobilisten positief geblazen. De controle gebeurde in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari, aldus de politie. Zo'n 63 politieambtenaren van de federale en lokale politie namen aan de actie deel.

Er werden 1.983 bestuurders getest op alcoholgebruik achter het stuur. Daarvan reden 33 automobilisten onder invloed van alcohol. Veertien bestuurders legden een alcoholanalyse af van minstens 0,5 promille en lager dan 0,8 promille. Zij kregen een rijverbod van 3 uur. Negen bestuurders hadden minstens 0,8 promille in het bloed en moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren. Bij tien automobilisten, die een alcoholanalyse aflegden van meer dan 1,5 promille, werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Daarnaast werden 31 waarschuwingen uitgeschreven voor allerhande technische mankementen of het in regel stellen van de boorddocumenten. Vijf voertuigen werden getakeld wegens niet-verzekering. Zeven mensen kregen een onmiddellijke inning en negen een proces-verbaal voor verkeersinbreuken. Twee mensen werden betrapt op het bezit van drugs. Vier bestuurders legden tenslotte een negatieve speekseltest af, luidt het. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud