42.000 hardrijders betrapt door... verkeersteller

Niemand van de 42.000 bestuurders die eind oktober te snel door de Reyerstunnel reden, zal een boete krijgen. Ze werden immers niet door een flitscamera betrapt, maar door... een verkeersteller. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Tot woensdagmiddag bleven Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet (sp.a) en federaal justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) ruziƫn over de 42.000 bestuurders die in oktober te snel door de Reyerstunnel reden. Het parket kon zoveel pv's niet verwerken, klonk het op het kabinet van Vandeurzen.

De discussie verstomde toen bleek dat er geen enkel pv moet worden verstuurd, want de hardrijders werden niet geflitst, maar enkel geteld. "Er is verkeerd gecommuniceerd", geeft de persdienst van Smet nu toe. De discussie leverde wel een akkoord op over hoe het flitsen in Brussel voortaan zal worden aangepakt.

Ook de woordvoerder van Justitie slaat mea culpa. "Toen ik opgebeld werd door de pers, heb ik gereageerd op uitspraken van minister Smet. Minister Vandeurzen wist het wel." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud