Advertentie
Advertentie

45.000 mensen op 2de Marktrockdag

Voor de tweede dag van het Leuvense stadsfestival Marktrock zijn zaterdag volgens de organisatoren 45.000 mensen komen opdagen. Op de Oude Markt, waar betaald moest worden voor toppers als Hooverphonic en Soulsister, werden 10.000 mensen geteld, elders in de stad nog eens 35.000. Zondag sluit de 26e editie van Marktrock met groepen zoals Anouk, Arsenal, Scouting for Girls.

Voor de meeste ambiance op de Oude Markt zorgden zaterdag Raymond van het Groenewoud en Soulsister. Meest opmerkelijk was het gastoptreden van Sarah Bettens tijdens het optreden van Milow. Beiden zongen samen onder meer "You don't know". Opmerkelijk hier was de aanwezigheid in het publiek van burgemeester Louis Tobback die voor het eerst een Marktrockoptreden bijwoonde. Hooverphonic zorgde na Soulsister voor een sfeervolle afsluiter. In de rest van het festivalcircuit was er vooral veel dans-ambiance met de dj's op het De Layensplein.

Tijdens een persontmoeting zaterdagavond zei de Leuvense hoofdcommissaris Jack Vissers dat het voor de politie tot dusver een bijzonder rustig festival is. Slechts één persoon werd al bestuurlijk aangehouden. Een vijftal personen moesten afgelopen nacht in een cel doorbrengen wegens dronkenschap. Er werden andermaal een 60-tal auto's en meer dan 200-tal fietsen weggesleept wegens foutief geparkeerd. Ook de hulpdiensten van het Rode Kruis hadden weinig werk om handen. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud