49 mensen in ziekenhuis na ontploffing goederentrein, van wie 2 op intensieve zorgen

Na het treinongeval in Wetteren werden 49 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt de persdienst van de provincie Oost-Vlaanderen vandaag. Twee van hen liggen op intensieve zorgen, maar hun toestand is stabiel.

De persdienst verwacht dat vanavond de meeste mensen die werden opgevangen in het ziekenhuis, zullen worden ontslagen. Negenenveertig mensen werden er opgevangen en op twee na kunnen zij vermoedelijk zondagavond het ziekenhuis verlaten. Twee van hen liggen op intensieve zorgen en zullen langer moeten blijven. Hun toestand is stabiel. Het gaat telkens om omwonenden. Drie hulpverleners die bevangen raakten door de dampen, worden ook in observatie gehouden.

In de school Mariagaard in Wetteren worden vandaag 140 mensen opgevangen. Dat aantal is gestegen, omdat bewoners die afgelopen nacht bij familie of vrienden terechtkonden, nog steeds niet naar hun huizen kunnen terugkeren. Wanneer dat wel kan, is nog niet duidelijk. "Eerst moeten er metingen huis per huis gebeuren, alvorens we de mensen toelaten naar huis te gaan. Dat zal ook straat per straat gebeuren, en niet in een grote groep", aldus nog de persdienst van de provincie. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud