5.000 deelnemers voor derde editie Midzomernachtrun in Gent

In de bijna kortste nacht van het jaar hebben zaterdagavond in Gent zowat 5.000 lopers de loopschoenen aangetrokken voor de Midzomernachtrun.

In 2011 ontstond de eerste Midzomernachtrun met een tocht langs een feeëriek verlicht parcours in Gent. Die editie was meteen goed voor 2.400 deelnemers. Het jaar nadien teldesteeg dat tot 3.600. Dit jaar werd zelfs de kaap van de 5.000 deelnemers overschreden.

Geert Gysel, voorzitter van de organiserende vzw gentloopt.be: "Met deze derde editie willen we onze stoutste verwachtingen overtreffen. Het concept van de Midzomernachtrun slaat aan. Lopers uit heel België willen er graag bij zijn in Gent, om samen met ons de kortste nacht in te lopen."

De inschrijvingen werden stopgezet bij 5.000 deelnemers. "Omwille van de veiligheid hebben we de voorinschrijvingen afgesloten op 5.000. Hadden we de avond zelf nog mensen aanvaard, dan zaten we zeker aan 7.000 deelnemers. Maar dat is een probleem dat we tegen volgend jaar opgelost willen zien."

Opvallend is dat er steeds meer deelnemers uit het buitenland komen, terwijl zowat een derde afkomstig is uit het Gentse. Zo waren er 119 deelnemers uit 19 andere landen. Zestig procent van de deelnemers kiest voor de 10 kilometer, de rest voor de 15 kilometer.

Gentloopt.be organiseert ook de marathon van Gent. Door sponsorproblemen vond die vorig jaar niet plaats. Maar Gysel weet wel al dat de marathon dit jaar wel zal plaatsvinden, niet in september maar in december. "Het wordt een unieke wintermarathon met keuze uit 10 of 15km, een halve of een volledige marathon." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud