842 miljoen Vlaams geld voor herstel economisch vertrouwen

De Vlaamse regering heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om het vertrouwen van burgers en bedrijven in het economisch weefsel te herstellen. Door de huidige financiële crisis staat dat vertrouwen onder druk. De maatregelen draaien rond kredietverstrekking aan bedrijven, versterking van het activeringsbeleid en het versnellen van investeringen. Met het hele actieplan is 842 miljoen euro gemoeid.

Door de financiële crisis krijgen bedrijven het steeds moeilijker om leningen aan te gaan. Daarom verruimt en versoepelt de Vlaamse regering de waarborgregeling voor kmo's. Er komt ook een fonds voor achtergestelde leningen aan groeiende bedrijven en het instrument om risicokapitaal te voorzien voor innovatieve bedrijven wordt versterkt, zegt minister van Economie Patricia Ceysens (Open Vld).

Door de crisis dreigen er ook een pak herstructureringen aan te komen. De Vlaamse regering versterkt daarom het activeringsbeleid. Zo wordt de premie opgetrokken die bedrijven kunnen krijgen als ze een 50-plusser aanwerven, zegt minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a).

De Vlaamse regering wil ook haar investeringen versneld doorvoeren en versterken. Er komen op korte termijn bijkomende investeringen in geluidsschermen, waterbeheersing en innovatie voor bedrijven, zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud